Туризъм

Интересен ли е подводният свят около островите Бангка, Ганга и Пулисан?

Районът около остров Бангка има повече от 30 места за гмуркане от световна класа и е дом на чуден и разнооброзен морски живот. Разположен е наблизо до брега на Северен Сулавеси и включва четири острова във верига – Лихага, Тиндила, Талисе и Бангка. Със своите над 30 места за гмуркане районът е подходящ гмуркане на хора с всякакъв опит. Някои от местата предлагат отлични възможности за гмуркане по течението, известно като drift diving (дрифт дайвинг).

Остров Бангка
Остров Бангка

Подводният терен включва върхове, където може да се видят риба тон, скумрия и петнист орлов скат. Меките корали изобилстват с разнообразни риби, които са обичайни жители на тази среда. Характерно за целия район на Бангка е там се гмуркат по-малко хора, поради неговата отдалеченост.

Murex Bangka Dive Resort
Murex Bangka Dive Resort
Следните курорти за гмуркане

са идеално разположени, за да може местата да са достъпни за ентусиасти, където съвместно с цветните гъби и малките създания съществуват в хармония в тази зона.

Bastianos Bangka Diving Resort – курортът си има собствен риф, намира се на белия плаж Бусабора, в югозападният край на остров Бангка. От басейна можете да наблюдавате залеза.

Gangga Island Resort & Spa – екзотичен курорт, построен под сенчестите палми и заобиколен от тропични градини, спускащи се направо към плажа с бял пясък. Намира се в края на малкия остров Ганга.

Mimpi Indah Resort Bangka – това е еко-дайвинг курорт в бутиков стил на остров Бангка, точно до брега на най-северния край на Сулавеси.

Murex Bangka Dive Resort – разположен е на ограденият с палми плаж с бял пясък и предлага истинско Робинзоново изживяване. Люлейте се в хамака, докато слушате плискащите се на брега вълни.

Pulisan Resort – издига се сред скалите и невероятната гледка към планината Тангкоко, в съзвучие с красивата природа на Северен Сулавеси.

Ако ви е интересно и искате да опознаете подводния свят около островите Бангка, Ганга и Пулисан, свържете се с нас, за да ви съдействаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *