Туризъм

Mimpi Indah Resort Bangka

Mimpi Indah на индонезийски означава „сладки сънища“. Това е еко курорт за гмуркане в бутиков стил, разположен на остров Бангка, точно до брега на най-северния край на Сулавеси, Индонезия. Представлява идеалното направление за хора, които искат да се гмуркат на едно от най-красивите места на земята.

Едно от бунгалата в курорта Mimpi Indah
Едно от бунгалата в курорта Mimpi Indah

Курортът е изграден върху повече от 5 хектара и има само от 4 бунгала. Това означава най-много 10 гости и лично обслужване и отношение към всеки от тях.

Освен бунгала, ресторант и центъра за гмуркане Mimpi Indah разполага и с органична градина, откъдето идват повечето от плодовете и зеленчуците, които се сервират.

Целият курорт е построен с екологично устойчиви строителни материали, а отсядането в него ви дава усещането, че се сливате с природата.

Mimpi Indah разполага с две изработени по поръчка лодки, което го прави удобен и безопасен. Водачите с радост ще ви покажат всички прекрасни меки корали и големи животни, обитаващи около остров Бангка. Може дори да видите морска крава, която местните наричат дугонг или дуюнг.

Като курорт за гмуркане към PADI (Professional Association of Diving Instructors – Професионална асоциация на инструкторите по гмуркане), те предлагат пълната гама от PADI курсове от Open Water Diver (за водолази в открити води) до Dive Master (за професионални водолази) и дори някои специалности.

Точно пред курорта има красив собствен риф с много риби и други създания. Представлява идеалното място за гмуркане с шнорхел или с цялостно оборудване. Местата за гмуркане са на разстояние между пет и четиридесет и пет минути с лодка от курорта.

Други удобства към курорта:

– Център за гмуркане на частен кей.
– Различни PADI курсове по гмуркане
– Малки групи за гмуркане.
– Две изработени по поръчка дървени лодки за 4 и 8 водолази, оборудвани с кислород и комплект за първа помощ на борда, освен спасителни жилетки.

Примерен пакет:

8 дни / 7 нощувки, 6 дни гмуркане US$ 995,00 (на човек, по двама в стая).
Предложението е в сила до 30 април 2024 г.
Включва: Deluxe бунгало с гледка към морето, пълен пансион, такси, обслужване и летищни трансфери, общо 12 дни гмуркания (2 гмуркания на ден). Едно безплатно следобедно гмуркане на около брега без водач.

За запитвания използвайте връзката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *