Житието

Българомразие

Обичайно е явлението от 20 г. насам, в навечерието на големите български празници или чествания на бележити дати от историята ни, да се впрягат сили, които ги осмиват, отричат, подлагат на съмнение и създаване на всякакви пречки за честването им. Това се прави от разни, как да ги кажа – ентелигенти и самозабравили се властници, доказали своята продажност и еничарщина.

Наближи ли да честваме Освобождението ни от турско робство по всички медии шетат всевъзможни „учени”, които ни убеждават, че такова не е имало. Подхващат се всевъзможни спорове дали руснаците са освободители или завоеватели, стигна се до кощунственото отричане на баташкото клане, искаха да правят паметник на оня еврейски изрод на османска служба, който предвождал редовните войски и озверелия башибозук при Старозагорското клане.

Около 22 септември споровете са дали сме били независими, дойде ли време за отбелязването на Балканските войни се говори за великобългарски шовинизъм, настане ли време за факелното шествие в памет на ген. Луков ставаме нацисти и фашисти, а шествието се забранява от кметицата на София.

Идиотите от дойче веле осмиват изваждането на кръста на Йордановден, забрани се тричането на кучета, коленето на прасе по Коледа, а тревопасните малоумници отричат Гергьовден. И така нататък, но това не е всичко.

Дойде му времето и на 24 май. Някакво „издателство”, наречено „жанет 45”, решило да издаде романа „Под игото” на Иван Вазов на шльокавица (маймуница), щото видите ли така щели да пропагандират Кирилицата! Що за идиотщина, простащина и подигравка е това? Не с кого да е, а с Патриарха на Българската литература и то със знаковото му произведение. И не кога да е, а навръх 24 май – празникът на Славянската писменост и на Българската просвета и култура. Що за тъпотия?

Интересно ми е обаче, кой плаща за поредната провокация и гавра срещу нас – дойче веле, циганолюбците от бхк, америка за България, американското, еврейското или турското посолство?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *