Житието

Модно ревю за мини модели

Когато обяснявам, че по света, и в частност в България, се случват и хубави неща, все ще се намери някой да ми противоречи, обилно „нахранен” с помията, раздавана от нашите „медии”.

Знаете ли например, че за четвърта поредна година се организира международно модно ревю за модели, чийто ръст е под 140 см? А знаете ли, че тази година България беше представена от три момичета от нашата организация „Малки Български хора”? И това не знаехте, защото събитието е хубаво, а добрата новина не е новина. Добре, че съм аз, за да ви разкажа.

Колийн Терио е 24 годишна работеща майка. Тя е главен пекар в една сладкарница в Северна Каролина. Застъпник е на разрастващото се движение, което разчупва международната модна сцена.

Основоположникът на ревюто е американската модна дизайнерка Мириам Чалек. Хрумването я споходило, когато преди повече от 4 г. станала свидетел как жена с нисък ръст твърде упорито си търсила да си купи подходящи за възрастта й дрехи. Много се разстроила, докато я гледала колко й е трудно и се натъжила, когато жената била принудена да търси в детския отдел.

Дани Петрова от Пловдив, Международно модно ревю за малки хора в Дубай, 20 май 2017 г.

Именно тогава Мириам Чалек решила да създаде Международното модно ревю за малки хора, чиято цел е да промени дискриминационния диктат на красотата. Тя споделя, че работата непрекъснато я среща с моделиери и клиенти, които търсят нещо за високи и слаби. Въпреки, че се опитва да промени нещата, за жалост нормата все още си остава.

Моделите зад кулисите по време на ревюто

Международното модно ревю за хора с нисък ръст насочи вниманието на световната общественост към себе се още от създаването си през 2014 г. Досега то се е сътояло в седмицата на модата в Ню Йорк, Париж и Токио, като в Париж ревюто е подкрепено от министерство на културата на Франция.

Макси Станчева от Раковски позира на Международното модно ревю за малки хора, 20 май 2017 г.

Тази година ревюто се състоя на 20 май 2017 г. в Дубай. Участваха момичета от България, Русия, Италия, Филипини и САЩ, които в изящни и красиви рокли вървяха напето по градинска пътечка под цветни арки във формата на сърца. Нашата страна беше представена от Нина Попова от Велико Търново, Дани Петрова от Пловдив и Максимилиана Станчева от Раковски.

Нина Попова от Велико Търново представя изящна булчинска рокля.

Накрая, изгледайте следното кратко видео и се убедете, че красотата е във всякакви размери:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *