Житието

Самуела, на 8 годинки

Преди около 2 седмици в един тв-репортаж научих, че февруари тази година фондът за лечение на деца отпуска необходимите близо 94 000 лв. за животоспасяваща операция на 8-годишната Самуела от Сливен, която е диагностицирана със спина бифида, хидроцефалия, долна вяла параплегия, сколиоза и др. О, чудо! Бг-бюрокрация е проявила човещина! Е, да, ама не – както казваше Петко Бочаров. Тук започва драмата на родителите.

Самуела от Сливен

Тази операция може да бъде извършена само в болница „Токуда” в София, но тъй като няма сключен договор за обществена поръчка за съответното медицинско изделие, необходимо на момиченцето, фондът и министерство на здравеопазването отказват да преведат сумата за операцията.

Характерно за бг-бюрократщина – всичко това е съобщено на родителите в последния момент, когато те не могат да реагират. Те остават с празни ръце и малката Самуела започва да се надбягва с времето, а безсърдечните, безочливи и цинични чиновници обясняват как законът трябва да се спазва, дори това да струва живота на едно дете.

Хубавата новина е, че от тези 94 000 лв. 30 000 лв. вече са събрани. Остават 64 000 лв. И така, нека посмятаме. Сливен е с население близо 95 000 души, но за жалост бг-демократурата видя сметката и на този китен град и не можем да виним хората, че стоят встрани от проблема. Въпреки, че 64 000 от тях ако дарят по 1 лев, сумата ще е събрана до довечера.

Оставаме 2 млн. работещи, което ще рече, че ако всеки от нас дари по 0,035 лв. – да, точно така, по 3 и половина стотинки, операцията може да бъде направена още следващата седмица. И на родителите няма да им се налага да се унижават нито пред шибаните фонд, министерство и 240 дебелогъзи говеда, в които няма нищо социално, демократично, либерално и патриотично.

Хайде да ударим по едно рамо и да подкрепим малката Самуела. Аз ще го сторя още в понеделник, че днес банките са затворени.

Банкова сметка
УниKредит Булбанк
IBAN: BG68UNCR70001522945891
BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF
Емануил Христов Куриян (баща на Самуела)

Paypal account: emo_k_2000@yahoo.com

Още по случая на http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/operacijata-na-8-godishnata-samuela-paragraf-22.html и на https://www.facebook.com/SamuelaKurian/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *