Житието

Ако животът ви е труден – Ник Вуичич

Сега искам да ви разкажа за един човек със силен дух, който днес изпълни 34 г. Той твърди, че мисията му е да помогне на хората да намерят пътя си в живота и я осъществява успешно. Сигурен съм, че сте гледали поне едно кратко видео с него и сте му се възхищавали. Да, това е Ник Вуичич.

Ник Вуичич
Той е австралийски мотивационен оратор, меценат, писател и певец. Роден е в семейство на сръбски емигранти, за жалост със синдрома на тетраамелия – рядко наследствено заболяване, водещо до отсъствие и на четирите крайника. Има само частично стъпало с два пръста, благодарение на които успява да се научи да върви, да плува, да кара скейтборд и сърф, да работи на компютър и да пише.

Мислите ли, че не е бил отчаян? Разбира се, че е бил. Дори веднъж, 10-годишен, е искал да се самоубие, но като си представил колко би натъжил родителите си, които го обичат толкова много, се е отказал и се е стегнал. Завършва обикновено училище, а на 21 години се дипломира в университета в Бризбейн, като получава двойна бакалавърска степен като счетоводител и във финансовото планиране.

Ник Вуичич

Малко по-късно става мотиватор. Споделя опита си как е свикнал да живее с недостатъците си и как е станал успешен. Говори предимно пред деца и младежи, включително и с увреждания, за да им даде увереност да търсят смисъла в живота и развитие на способностите им.

Пише книги и песни, участвал е предвания по телевизията и във филм за човек с неговата съдба, пътувал е в много страни по света и е изнасял беседи в училища, университети и организации.

Женен е и има две деца, напълно здрави. В момента живее в Лос Анджелис.

Затова, ако ви се струва, че животът ви е прекалено труден, ако не виждате изход, ако съдбата ви е повалила и си мислите, че нямате сили да се изправите, или ако не виждате смисъл в живота си, вижте усмихнатото лице на Ник Вуичич по-горе и задължително изгледайте видеото по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *