Зеолит

Какво представлява минерала зеолит

Минералът зеолит се прилага в медицината за лечение и профилактика на редица заболявания. Отдавна е известно, че вода, преминала през зеолит, добива лечебно-профилактични свойства, тъй като минералът променя нейният химичен състав и вкусовите й качества. Такава вода спомага за нормализиране на кръвното налягане, прекомерното потене, подобрява съня и премахва нервното напрежение.

Установено е, че при хора, които редовно пият вода, обработена със зеолит, не се срещат заболявания като язва, гастрит, колит и проблеми със сърдечно-съдовата и нервната системи. Освен това тази вода е подходяща за спортисти, тъй като отстранява млечната киселина от мускулите (причина за мускулната треска) и повишава мускулния тонус.

зеолит
Зеолит

Сред местното население на Източните Родопи, където се добива зеолитът в България, не са известни случаи на  заболявания на сърдечно-съдовата (хипертония) и храносмилателната (язва, гастрит, колит) системи, рак и неврози. Очевидно е, че минералът притежава лечебно-профилактични свойства при посочените здравословни проблеми.

Учените са установили структурата на зеолита. На микроскопско ниво тя прилича на пчелна пита, което определя неговата висока порьозност и голяма повърхност. Това определя способността на минерала да задържа различни замърсители и да действа като естествено „сито”. Благодарение на него човешкият организъм се пречиства от вредни вещества.

Здравословни продукти със зеолит:

Rhodosorb-H – чист природен зеолит

Rhodosorb-A – зеолит + арония

Rhodosorb-T – зеолит + тимус

Rhodosorb-W – козметичен тоник със зеолит

Rhodosorb-P – регенерираща пудра със зеолит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *