Туризъм

Чели ли сте за Международния фестивал на цветята в Томохон?

Тази година Международният фестивал на цветята в Томохон се състоя в дните 8-12ти август. Градът е разположен в северната част на остров Сулавеси, област Минахаса, Индонезия. Томохон е известен като Града на цветята, или Kota Bunga на местния език. Намира се в сърцето на индонезийското производство на цветя. През 2008 г. е първото издание на фестивала, като целта му е да засили търговията с цветя на малките производители и да подкрепи туризма в региона.

В началото се е празнувал на всеки две години, но постепенно този фестивал на цветята добил такава известност, че от 2014 г. станал ежегоден. Броят на изложителите постоянно нараства, напливът от турсти също и така фестивалът си спечели постоянно място в празничния календар на индонезийското министерство на туризма като едно от „100те удивителни събития на Индонезия“.

Ако посетите описания чуден фестивал ще се озовете сред море от цветя. Организаторите твърдят, че тази година за цялостната украса са използвани между 300 и 400 хил. стръка, дарени от 20 организации. Има много събития на цветна тематика в празнично украсения град. От третото му издание, фестивалът се провежда през втората седмица на август. През 2020 г. и 2021 г. е преустановен, заради пандемията, но тази година се проведе отново.

Най-съществената част на фестивала е цветният парад, съвместно с цветния моден карнавал. Цветният парад с променящи се фантастични цветни украси и дизайни на хора и превозни средства е истинска наслада за очите. Връхната точка на събитието е коронацията на царицата на цветята.

За този красив фестивал научих след като се завърнах от пътуването си до Индонезия края на октомври – средата на декември 2012 г. Ако знаех, че е толкова невероятен, пленителен, щях да си планирам пътуването два и половине месеца по-рано. Следващата година се надявам да не го пропусна, а ако искате да се присъедините, свържете се с нас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *