Туризъм

Black Sand Dive Retreat

Black Sand Dive Retreat е малък курорт за гмуркане с шест бунгала и е една от любимите дестинации на водолазите. Курортът е разположен в естествената среда на закътания залив на пролива Лембех, явяващ се своеобразна столица на екзотичните същества в Индонезия.

Black Sand Dive Retreat
Black Sand Dive Retreat

Уединеното място за гмуркане с черен пясък, както би могло да се преведе името на този курорт, е специализиран в отличното обслужване както над, така и под водата, предлагайки изключително дайвинг изживяване на взискателните гости. Ръководството е с богат опит в сферата на гмуркането и хотелиерството в района в продължение на повече от десетилетие. Битува мнението, че личният контакт и вниманието към всеки турист ще доведат до престой, толкова запомнящ се, колкото и невероятното гмуркане, което привлича посетителите в пролива Лембе.

Курортът

Всяко от шестте бунгала, направени от кокосово дърво, предлага отлична гледка към залива Kambahu и протока Lembeh. За ваше удобство е оборудвано с климатик и с вентилатор на тавана, с безплатна питейна вода, кафе и чай. В тях има достатъчно големи помещение, в които държите чантите и вещите си подредени, както и оградена градинска баня на открито „в стил Бали“ с душ с топла вода, който да ви помогне да се стоплите след дългите серийни гмуркания. Просторният ресторант предлага съчетание от местна индонезийска, азиатска и западна кухня, с добре заредена справочна библиотека, както и телевизионна зала, в която гостите могат да преглеждат видеозаписи, да гледат DVD филми или международна спътникова телевизия.

Банята
Банята
Гмуркането

Курортът е така разположен, че местата за гмуркане на Лембех, а те са повече от 40, са само на 5 минути с моторна лодка. Всяка лодка побира най-много 4 туристи. Дайвинг водачите са опитни и имат хиляди гмуркания в пролива. Следователно, екипът знае и може да намери всички обитатели на дълбините, които желаете. Предлага се нитрокс, а просторният център за гмуркане разполага със специална стая за камери с индивидуални станции за зареждане. Точно до плажа с фин черен пясък се намира поразителният House Reef на Black Sand Dive, предлагащ плитки, спокойни условия без течения на едно от най-добрите места в Lembeh. Отворен е денонощно, гостите обикновено намират удивителни същества, кокосов октопод (Amphioctopus marginatus), редица видове риба-клоун, включително прочутите космати риби-клоуни, морски кончета, скатове, сепии, миди и раковини, риби „морски дявол“, риби-звездобройци, каменни риби и множество разновидности на лъчепери риби, морски игли и много други.

Лодките за гмуркане
Лодките за гмуркане
Примерен пакет

Цените започват от:
Пакет за гмуркане 8 дни и 7 нощувки €1,254.00 (на човек, при двама в стая)
Включва: Настаняване в бунгало с пълен пансион, двупосочни трансфери от и до летището в Манадо, 12 гмуркания с лодка, безплатно едно самостоятелно гмуркане на House Reef на ден, безплатен безжичен интернет, такса и обслужване.
Цената е в сила до 31 декември 2023 г.

За запитвания използвайте връзката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *