Туризъм

Приготовления за юбилейното издание на пясъчния фестивал в Бургас

Подготовката на десетото юбилейно издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас вече е в разгара си. 21 даровити майстори на пясъчното изкуство участват в съграждането на Приказния град, като 11 от тях са българските таланти. Темата е „Пясъчни приказки” и тя ще обедини най-интересното и най-доброто от всички години досега. Творците уверяват, че и настоящата година посетителите ще бъдат изключително впечатлени и развълнувани.

Откриването на Приказния град ще се състои в началото на юли (предстои уточняване на датата) и ако времето позволи, гостите ще могат да му се наслаждават до края на септември. За привлекателния и невероятен изглед на фигурите, скулпторите наблягат на своите изобретателност, съзидателност и въображение, като обещават окончателният образ да бъде твърде внушителен и впечатляващ за посетителите.

Мястото на фестивала е добре познато – Морската градина, паркът „Езерото” до Конната база. Цените на билетите не са променени – 1.50 лв. за пенсионери и ученици, 2.50 лв. групов билет, 3.50 лв. обикновен билет и безплатен вход за деца до 7 години и хора с увреждания.

Ако ви липсва търпение и искате още веднъж да се докоснете до вълшебството на пясъчното изкуство, може да посетите Експо център „Флора Бургас”. Там ще разгледате неповторимите 3D макети на издания на фестивала от предишните две години – „На сафари с фотоапарат” и „Кино герои”. Миниатюрите са част от 33-то издание на Националната изложба на цветя с международно участие „Флора Бургас”.

По материали от http://sandfestburgas.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *