Житието

Портретът на домашния ви любимец от кафеена пяна

Един млад японец превръща любимото си занимание в печаливш бизнес и го съчетава с домашните любимци. Мнозина от нас не могат дазапочнат дена без любимата си сутрешната чаша кафе, която може да стане предмет на изкуството и на достиженията на високите технологии, както ни показва Кохей Мацуно. Той рисува с кафеена пяна и така постига рязък обрат в кариерата си преди 7 години.

Неговите творения са ефимерни и това е единственият им недостатък. „Пяната е моята картина, а след 5 минути нея вече я няма. Не можеш да работиш в 3D формат дълго време, тъй като живеем в условията на земното притегляне”, казва Кохей.

Дейността на автора процъфтява и той получава поръчки на най-различни теми. Най-много обаче са тези от собствениците на кучета, които искат да получат краткотраен портрет с техните любимци, изрисуван с кафеена пяна.

Кохей има мечта: „Днес вече има състезания и дори световно първенство. Рисуват всичко, дори окапали листа, и аз искам някога да участвам”.

Вместо платно, четка и палитра с бои Кохей има малка кафеварка, която цени много. Тя прави изключително гъста пяна, чиято трайност е 7 минути – време напълно достатъчно, за да завърши рисунката си.

Изгледайте видеото и се насладете на уменията на младия японец. Ако английският не ви е силна страна, можете да го намерите в youtube и на руски, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *