Анималотерапия

Анималотерапия с алпака в Германия

Колкото и да изглежда странно, има и такъв вид анималотерапия. Алпака терапия се провежда в един дом за възрастни хора в Берлин. Там използват това мило пухкаво животинче, които някои определят като братовчед на камилата, за да направят живота на хората в него по-приятен, а самите тях – по-щастливи.

Няколко животни от вида алпака живеят в градината на дома и винаги са добре дошли в стаите на живущите. От клипчето в YouTube с посещенията и общуването им с хората може да е видно, че мястото е изпълнено с любов и приятни емоции.

На филмчето се вижда как алпака посещават всяка една стая. Изглежда, че животните са изключително любвеобилни и обичат да бъдат прегръщани и милвани. Освен това обичат лакомствата и да се возят в асансьора. Възрастните също прекарват добре, милвайки и глезейки тези прекрасни животни, като това ги прави по-здрави и по-щастливи.

Медицинските изследвания са доказали, че анималотерапията може да намали безпокойството, депресията, умората и дори болката. Тя е особено резултатна за хора, които дълго време живеят в специализирани домове и здравни заведения. Макар че безопасността и хигиенизирането могат да увеличат някои притеснения на пациентите, малко допълнителна грижа от страна персонала осигурява щастливо пребиваване на животните и хората. Алпака, които се използват при терапията, са чисти, ваксинирани, добре обучени и поведението им се наблюдава преди посещенията им в дома за възрастни.

Терапевтични алпака са използвани в социални домове и болници по целия свят от години и изследванията са потвърдили, че тези животни правят пациентите по-щастливи и по-здрави. Техният миловиден образ, топли и нежни очи карат хората да се чувстват значими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *