Туризъм

Празнична програма в Историческия парк

Туристическият сезон за 2023 г. в нашия Исторически парк ще бъде официално открит навръх националния ни празник 3-ти март. Във връзка с Освобождението на България от османско владичество е предвидена богата и интересна програма:

В 13:00 ч. е обявено началото на празничната програма и официално ще бъде открит Историческия парк за предстоящия сезон.

В 13:30 ч. ще бъде представена Българската школа за старинни войнски изкуства – Величие. Посетителите ще наблюдават демонстративни сражения, представящи древните бойни умения на траки и българи и техните ценности:
– силата да се отстоява целостта на земите ни с оръжие в ръка,
– знанието, което осветява умовете ни,
– единството, завещано от дедите ни.

В 14:00 ч. ще има реконструкторски битки за малки и големи:
– звън на мечове и обучение в бойното изкуство на старите българи,
– снимки и фототсесии в антично и средновековно въоръжение и доспехи.

14:30 ч. Представление със соколи. Невероятно притегателно хилядолетно изкуство, което ще ви върне в света на древните ловци. Демонстрация на свободен полет и светкавични атаки на страховития небесен войн.

В 15:00 ч. ще се проведе изложба на дневни и нощни грабливи птици. Посетителите ще научат за начина на живот, полета и навиците на небесните ловци. Снимки на ръка и фотосесии с хищни птици.

15:30 ч. Програма народни песни и хора`. Българската народна музика представлява безценно съкровище на нашата душевност. Посетителите ще се насладят на изпълненията на местни състави народно творчество.

Заповядайте в Историческия парк да преживеете един запомнящ се празничен следобед. Нека да отпразнуваме заедно 145-годишнината от Освобождението на България. Билетите за посещение са с промоционални цени от 25 лв. за възрастни и 15 лв. за деца, пенсионери и хора с увреждания. Деца до 4 г. влизат безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *