Туризъм

Историческият парк ще посреща туристи и през зимата

За първи път, от откриването през лятото на 2019 г., Историческият парк до варненското село Неофит Рилски ще посреща любознателни туристи и през зимните месеци. Туристическата забележителност ще бъде отворена за всички, на които множеството хора не им е по вкуса, обичат семейните разходки и културни обиколки в тесен кръг. В по-хладния период на годината паркът ще предложи на своите гости да се насладят на спокойствие и тишина сред исторически реконструкции и артефакти.

Историческият парк от високо
Историческият парк от високо

В обкръжение на съзвучие с природата през зимния период на годината посетителите на Историческия парк ще се запознаят с историята и културата по нашите земи за време от 10 хил. години. От 15 ноември 2021 г. до 15 март 2022 г. обектът ще бъде отворен: всеки ден от 10.00 до 16.00 часа, гостите ще могат да разгледат значителна част от постоянните експозиици на комплекса.

Къщи от епохата на неолита
Къщи от епохата на неолита

Ако посетителите искат беседа с екскурзовод, то той ще бъде на тяхно разположение след предварителна заявка всяка седмица петък, събота и неделя. Той ще обърне внимание на важните за съответната епоха исторически обстоятелства, ще обогати знанията им и времето, прекарано с него ще бъде пълноценно и незабравимо.

Тракийският дворе на цар Севт III
Тракийският дворе на цар Севт III

Цените на различните категории входни билети ще бъдат намалени. Възрастни (над 18 г.) ще посещават парка за 20 лв. на човек. Пенсионери, хора с увреждания и деца от 4 до 18 г. ще разгледат обекта за 10 лв. За децата до 4 г. входът е свободен. Семейният билет ще струва 45 лв. Притежателите на златни карти ще заплащат съответно 10, 5 и 25 лв.

Затова, ако все още не сте посетили този неповторим туристически обект, удава ви се възможност да го направите в края на годината. Така ще избегнете многото туристи, ще разгледате историческите реконструкции, начетен екскурзовод ще ви разкаже интересни неща за съответната епоха и всичко това ще бъде на преференциални цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *