Туризъм

България – осем причини да я посетите

Във встъпителната си статия за пребиваването си в България по покана на нашия Исторически парк индийската блогърка Лакшми Шарат посочва осем главни причини защо всеки пътешественик трябва да посети страната ни.

Легендата разказва, че когато Бог създал Вселената, Той раздал повечето природни красоти на различните части на света. Обаче, щом дошъл редът на България, за нея не останало нищо. Затова решил да й даде най-ценното, което имал – Рая.

За българите това може да е просто легенда, но аз се убедих във верността на всяка една дума. Когато по-рано тази година си планирах пътуването из България, много пътешественици ме питаха защо именно там. Бях запленена от историята й и щом получих покана от Историческия парк да посетя страната, не се поколебах нито за миг. Толкова много неща могат да се направят в България и те включват изследване на природното и културното богатство, освен изкуството и архитектурата.

Исторически парк
Тракийският стрелец
Тракийският стрелец

Първа точка във вашия маршрут трябва да бъде именно този забележителен обект. Той се намира в очарователното старинно село Неофит Рилски, близо до Варна, Черноморската столица на България. Той е като капсула на времето, която ме отведе на пътешествие в древността. Сякаш бях на някакъв вълшебен килим, с който преживях праисторическата епоха и изследвах световете на траките и старите българи.

В мига, в който минете през вратата на Историческия парк, вие навлизате в света на въображението и приключенията. Аз се пренесох във времената отпреди 10 000 години, в праисторическия свят. Изведнъж пейзажът се промени в дворци и гробници и аз останах безмълвна. Паркът е отговорът на въпроса защо да посетите България и точно тук вие ще се потопите в историята, традициите, начина на живот, културата и ще вкусите храната на древните.

Средновековен двубой
Средновековен двубой

Появиха се бойци от времето на траките. Пих вино с един цар, научих за старинните двубои, гледах стрелци с лъкове, които стреляха в малка мишена и видях как ловува сокол. Историческият парк е най-новата атракция близо до Варна и е опит да се пресъздаде историята, традициите и културата на България. Със сигурност това е една от причините да посетите страната и ще направи незабравимо вашето пътешествие из България.

Паметникът на Спартак
Паметникът на Спартак

Обаче, не само Историческият парк ме остави без дъх. България е невероятна и заради удивително дружелюбните хора. Изследвах различни аспекти от страната и силно препоръчвам да добавите България във вашия пътен маршрут. Ето останалите причини защо според мен трябва да посетите България и местата, които трябва да се видят в тази страна.

Българските обекти от Световното наследство на ЮНЕСКО
Древните манастири на България
Замъци и крепости
Крайбрежни черноморски градове

Природни паркове и резервати
Музеи на открито
Вино, рози и ракия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *