Туризъм

Велико Търново впечатли Нели Хуанг

Велико Търново беше първото главно направление, което представихме на холандската блогърка Нели Хуанг. Тя беше наш гост в Историческия парк в дните 1-5 август тази година. Нели е родена в Сингапур, като животът й я отвежда в щатите и в Британия. В момента живее със съпруга и дъщеря си в Амстердам и има свой блог WildJunket.com с много добра посещаемост и редовни читатели.

Велико Търново
Велико Търново

Тя много се очарова от старопрестолния ни град. Казва, че някогашната ни историческа столица е невероятна смесица от малки павирани улици и каменни къщи. На върха се извисява крепостта Царевец, царският дворец отпреди стотици години. Гледката от върха е зашеметяваща.

Приготвяйки се за поредно пътуване с дъщеря ми, това лято в България. Ако не сте били на Балканите, препоръчвам ви да ги посетите. България е хубава страна, не е скъпо и е с богата история, с очарователни средновековни градове сред зелените планини. Нашето любимо място е Велико Търново, исторически град, построен на хълмовете.

Крепостта Царевец е неминуем символ на Велико Търново. Той властва на хоризонта и е един от най-обичаните български паметници. Престолът на средновековните царе е отлично място за разходки и проучвания, особено ако сте с деца. Благодаря на Исторически парк, че ни показа това невероятно място!

Това е второто ми посещение в България и ми харесва колко много история има тук. Велико Търново е любимата ми част от тази страна и определено ви препоръчвам да го посетите. Бил е средновековната столица на Втората Българска империя и сега е очарователна смесица от павирани улици, ограден от зелени хълмове.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *