Туризъм

Селище от юрти

Селището от юрти се намира само на 3 км от Историческия парк. Разположено е сред млада гора в с. Неофит Рилски, към къмпинг „Наедно“ и предлага чудно настаняване сред природата. Обектът разполага с 20 юрти, направени от естествени материали (дърво и плъст) и към момента може да посрещне едновременно близо 150 души.

Селище от юрти
Селище от юрти

Ако сте привърженици на здравословния начин на живот и искате да си починете пълноценно сред природата, далеч от градската суета, да хапнете вкусна храна и да се освежите с качествени напитки, юртеното селище ще удовлетвори тези ваши намерения. В него има 16 големи юрти, всяка с 4 двуетажни легла, сиреч за 8 почиващи. Цената е 240 лв. на юрта, или по 30 лв. на човек при пълната й заетост.

Освен това, има малки юрти с 4 (1 бр.), 5 (1 бр.) и 6 легла (2 бр).В 4-местната има една спалня и 2 отделни единични легла, 5-местната има една спалня, едно двуетажно и едно единично легло, а 6-местната – една спалня и две отделни двуетажни легла. Цени им са 160 лв. Сиреч, при пълна заетост цената на човек е съответно 40 лв., 32 лв. и 26 лв.

Юртите са номерирани от 1 до 20

Настаняването е от 14:00 до 20:00 часа в деня на пристигането и всеки гост получава ключ. Ключът трябва да се върне в деня на напускането, освобождаването им е до 12:00 часа.

Гостите на юртеното селище имат голям избор от храна. Няколко дни преди да пристигнат могад да заявят избраното от тях меню. Поръчката могат да заплатят на място. Пушенето в юртите е категорично забранено и при нарушение ще се наложи допълнително заплащане от 150 лв. за почистване и освежаване. Баните и тоалетните се намират извън юртите, но са в самото селище.

И така, ако искате да организирате вашия отдих по един нов начин, да се насладите на спокойствие, уют, и единение с природата, не се колебайте да си запазите юрта. В селището ще вкусите хляб от лимец, различни видове традиционни баници, свежо месо от свободно отгледани животни, пресни сезонни зеленчуци местно производство, традиционни десерти и овче кисело мляко.

За връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *