Туризъм

Предстоящи събития в Исторически парк

Остават едва няколко дни до подновяването на работата за сезон 2021на българския Исторически парк. Най-добрият туристически обект ще отвари врати на 1-ви март.

Събития в Исторически парк за 2021 г.
Събития в Исторически парк за 2021 г.

Освен обичайната работа, в парка ще се проведат няколко интересни събития. В дните от 23 до 25 април за втора поредна година ще се сътои автоизложбата – конкурс „Ние сме България“. В нея ще се съревновават всякакви превозни средства – леки коли, камиони, мотори, украсени с български символи, като целта е да бъдат своеобразна движеща се реклама на страната ни. За победителите са предвидени парични награди.

Второто значимо събитие е изложбата-конкурс за историческа живопис „Българската азбука“. Художници от България и други славянски страни ще представят чрез творбите си значението на писмеността от тяхната гледна точка. Конкурсът е не само за възрастни, но и за деца. Времевият период на картините е от създаването на българската азбука (855 – 862 г.) до края на XV-ти век и ще отразява разпространението й по света. Творбите ще бъдат изложени от 01.05. до 31.05.2021 г. в галерията на парка, а резултатите ще бъдат обявени на 24ти май 2021 г. победителите ще получат парични награди.

Следващото събитие е средновековния фестивал „Ново начало“. Ще се проведе от 18-ти до 20-ти юни и е по случай втория рождения ден на Историческия парк. На фестиввала посетителите ще се насладят на много средновековни битки, вечерни концерти с българска музика и изпълнители, ще посетят пазар, на който ще се предлагат средновековни стоки, много игри и забавления за участниците и зрителите.

Част от фестивала е конкурсът за авторско музикално произведение, химн. Целта му е да поощри творците да създават и изпълняват музика, вдъхновени от красивата ни Родина, природа и славна история. Победителят ще спечели 20 000лв.

Освен събитията

в Историческия парк ще са достъпни развлеченията:
– Разходка със средновековна лодка,
– Пътуване във времето,
– Стрелба с традиционен лък,
– Демонстрация с хищни птици,
– Средновековни битки,
– Конна езда,
– Преобразяване в автентични дрехи,
– Тракийски винен ритуал за побратимяване,
– Българска храна по древни рецепти.

Работно време:

Понеделник – Четвъртък: 10:00 – 18:00ч.
Петък – Събота: 10:00 – 22:00ч.
Неделя: 10:00 – 18:00ч.

Историческият парк ще бъде отворен също и за:

– Фирмени събития, семинари и др.,
– Лични събития: фотосесии, тържества и др.,
– Тематични събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *