Житието

Свободно слово във фб?

Кой ли не говори за разни свободи, в туй число и за свободата да можеш да кажеш това, що мислиш и чувстваш, без да трябва да се озърташ. За свободата на словото има и класация, в която се оказва, че страната ни е на 111 място в света. За нея се говори и в най-посещаемата засега соц-мрежа и уж за това е създадена. Но дали е така?

За целия ми 10-годишен стаж във фб няколко пъти са ми ограничавали профила. Дааа, във фб си свободен на хулиш белите хетеросексуални (и особено християни) порядъчни люде. Обаче, ако те решат да се защитят, веднага се превръщат в расисти, фашисти, хомофоби, антисемити и всякакви други определения, които само болният либерастки мозък може да измисли. Профилите им се ограничават и затварят, щото „публикацията нарушавала стандартите на общността“. То пък една общност.

Туй за пореден път се случи и с мен след един мой коментар от преди няколко дни. Знаете събитията от последния месец, когато в щатите бял полицай уби чернокож престъпник и черните агресивни лентяи се юрнаха да рушат всичко по пътя си в цивилизования свят, представяйки го като „борба срещу расизма“. В едно няколкоминутно видео са показани различни зловещи прояви на чернокожи срещу беззащитни бели. Видеото не е за хора със слаби нерви. След коментарът ми, че „еволюцията на човека е спряла при тези черни твари…“ и т.н., бях ограничен за 24 часа в тази мрежа.

Аз обаче, си имам сайт и ще продължа да казвам това, що мисля и този американски евреин с раздвоен език, основател на мрежата, няма да ме промени. По-добре да съм порядъчен бял хетеросексуален „фашист…“ и т.н. с лично мнение, отколкото двулична елгебет-ска либерастка плюнка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *