Туризъм

Автоизложба конкурс „Ние сме България“

Първата по рода си автоизложба вече е факт – беше запланувана за 20-22 март, но поради коронската измислица на тъй наречената „сзо“, трябваше да се отложи. Тя започна вчера (19 юни) и ще продължи до утре надвечер (21 юни). Участват двайсетина коли, десетина мотора, два камиона и едно бъги. Разкрасени с български символи и представляват своеобразна движеща се реклама на страната ни. Намират се на паркинга на Исторически парк (пред входната крепост).

Провеждането й съвпада с предстоящия рожден ден на парка – на 22 юни се навършва една година от откриването му. Днес вечерта ще има празнична програма, която ще започне с изпълнения на младата народна певица Любомира Павлова, солист в ансамбъл „Чинари“, трио „Булгарина“ и група „Етнотикс“. Следва историческа възстановка – премиера на спектакъла, пресъздаващ завета на кан Кубрат към неговите синове. Празничната вечер ще завърши с огнено представление на „Палячи“. Ако тази година все още не сте посетили Итсорическия парк, това е един чудесен повод да го сторите.

На 21 юни (неделя) победителите в автоизложбата ще бъдат обявявени и наградени и празничното събитие ще бъде закрито.

Лично за мен всички участващи превозни средства са много оригинални и интересни. Ако пътувате по магистралата тия почивни дни, просто отбийте към с. Неофит Рилски и ги разгледайте. Безплатно е.

Пожелавам ви приятни почивни дни!

Промовидео на автоизложбата – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *