Туризъм

Исторически парк – след откриването

Исторически парк край Варна беше открит преди двайсетина дни и ми се ще, макар и със закъснение, да споделя няколко интересни обстоятелства от тържеството за откриването му.

Исторически парк
Исторически парк по време на откриването

1. Потреблението на алкохол беше твърде малко. Видно е, че хорат пият, когато им липсва емоция. Явно паркът е достатъчно стойностен обект, а посетителите му са умни хора, които оценяват постигнатото, щастливи са от посещението на събитието и не чувстват потребност да подобряват настроението си със стимуланти.
2. Въпреки множеството хора – близо 20 хиляди, мястото след мероприятието беше чисто. Очевидно не само японците почистват стадиона след посещението му, но и ние Българите го правим, дори след двудневно събитие. Поздравления за всички тези хора! Отново сме свидетели, че мястото, целта и правилните люде създават прекрасна среда за живот.
3. Въпреки, че в парка липсваха кошчета в парка, никой не си хвърляше боклука на земята. Благодарим ви, добри хора!
4. През двата дни липсваха спречквания, караници и недоволства. Хората се разбираха, услужваха си и си подпомаха.
5. Енергията на откриването на Историческия парк зареждаща за всички ни, дори чужденците бяха изумени от събитието.

С такива хора и такива места България отново ще стане рай. Хиляди благодарности на всички присъстващи! За нас беше чест, че бяхме заедно с вас на това прекрасно събитие!

Впечатленията на Томас Доусън

Ето какво сподели Томас Доусън, виден британски археолог, преподавател и консултант в сферата на туризма:
„Тъкмо се върнах от една страхотна почивка в България, сини небеса, чудесно вино, страхотни приятели, шопска салата, и разбира се, откриването на онова, което ще бъде най-големият Исторически парк. Не чуваме и не научаваме много за археологията и историята на България, основно защото, когато се отнася до западна Европа, сме повлияни от „The Grand Tour“. България има страхотни забележителности и находки – от неолитната епоха (най-старото открито златно съкровище открито в халколитен некропол), тракийската епоха, римската епоха, не една, а две България империи, Османка империя … не се учудвайте, ако накрая се преместя да живея там.”

За връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *