Житието

На Коледа никой не трябва да се храни сам

Прочетох тази история преди седмица, но едва ли ще научите за нея от „централните”, „свобдните” и „независимите” медии. Защото е добра. А драскачите обичат да раздуят някое злодеяние, да настроят хората едни срещу други и да призоват за толерантност.

Ресторант в Лондон, чийто собственик е мюсюлманин, предлага на възрастните самотни хора и на бездомните безплатно ядене на Коледа, състоящо се от три блюда, защото „никой не трябва да се храни сам”. Това е най-безкористната проява, която някой е срещал и такива хора трябва да бъдат възприемани като опора на обществото.

Обявите, залепени на един от прозорците на ресторанта.

Шиш ресторантът в Сидкап (Sidcup), юго-източен Лондон, е помолил жителите на този район да разгласят благородната обява, включително и чрез обществените медии, където това е широко отразено. До самия ресторант има поставен плакат, гласящ: „Ние сме тук с теб на 25 декември”.

Очевидно това е първият ресторант, който не просто посреща Коледа и се стреми да използва и да спечели от празника, но помага на самотните и нуждаещите се. Явно все още има добрина у хората, без значение на вярата, която изповядват и народността, към която принадлежат.

Празничното коледно меню се състои от три ястия и е достъпно от 12 ч. на обяд до 6 ч. следобед. То се състои от супа и предястие, основно ястие от пилешко, или вегетарианско, или пилешки шиш и оризов пудин за десерт.

Източник: http://www.independent.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *